Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Lessen

ABC-zwemlessen

Het ABC zwemmen bestaat uit drie stappen waarbij uw kind gaat afzwemmen. Eerst wordt het A-diploma behaald, vervolgens het B-diploma en tot slot het C-diploma. Elk diploma betekent dat uw kind een bepaalde vaardigheid in het water heeft. Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat kinderen de opleiding ABC zwemmen helemaal afmaken. Pas na het behalen van het C-diploma zijn kinderen pas echt "zwemveilig". U kunt uw kind opgeven voor het ABC zwemmen vanaf 5 jaar. We hebben een wachtlijst waarop uw kind geplaatst wordt. Zodra er een plek vrij is wordt uw kind in de groep geplaatst. De lessen worden gegeven per periode en de prijs is afhankelijk van de duur van die periode en de tijd die uw kind nodig heeft om af te zwemmen. U betaald per les van 30 minuten € 4,75.

Leerlingvolgsysteem
Voor het zwemlesproces werken wij met een leerlingvolgsysteem. Daarom hebben wij naast uw persoonlijke gegevens ook uw e-mailadres nodig. U kunt dan via het internet de prestaties van uw kind volgen. Hiervoor krijgt u een eigen inlogcode met wachtwoord. Aan de hand van smiley's kunt u per onderdeel zien of uw kind een onderdeel voldoende beheerst. Zodra uw kind een onderdeel voldoende beheerst zal er een lachende smiley op de scorelijst worden getoond.

Heeft u al een inlogcode en wachtwoord? Klik dan hier om de vorderingen van uw kind te bekijken.

Kleuterles

Tijdens deze lessen wordt er veel tijd besteed aan het vertrouwd raken met het water, de zogenaamde watergewenning (1 keer per week). Dit gebeurd op allerlei manieren, die soms de indruk wekken dat er in de zwemles veel gespeeld wordt. In tegendeel, alle oefeningen en spelletjes zijn erop gericht de kinderen zoveel mogelijk bewegingservaring op te laten doen in het water. Het plezier in het oefenen is daarbij erg belangrijk.

Kinderen leren bij de kleuterles nog niet de techniek van de zwemslag, maar leren bijvoorbeeld al wel te drijven op de buik en te drijven op de rug en op een speelse manier de borstcrawl en de rugcrawl. Als het kind "watervrij" is zal het kind beginnen aan het ABC zwemmen, waar ze vanaf dat moment 2 keer in de week les zullen krijgen.

U kunt uw kind opgeven voor de kleuterlessen vanaf 4,5 jaar. De lessen worden gegeven per periode en de prijs is afhankelijk van de duur van die periode. U betaald per les van 30 minuten € 4,75. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze receptie, of u kunt contact opnemen met het badpersoneel.

Ouder en kind zwemmen

Vanaf het moment dat uw kind 3 maanden oud is kunt u samen met uw kind deelnemen aan het ouder en kind zwemmen. Uw kind raakt op die manier vertrouwd met het water. Baby's bezitten natuurlijke reflexen die er voor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onderwater gaan. Tijdens baby- en peuterzwemmen leert uw kind op plezierige wijze de mogelijkheden van het water kennen.

De lestijden zijn als volgt:

  • Donderdag en vrijdag van 09.30 uur – 10.00 uur (3 maanden – 1 jaar)
  • Donderdag en vrijdag van 10.00 uur – 10.30 uur (1 jaar – 2,5 jaar)
  • Vrijdag van 10.30 uur – 11.00 uur (2,5 jaar – 4 jaar)

Voor deze les moet u zich opgeven bij de receptie. De lessen worden gegeven per periode en de prijs is afhankelijk van de duur van die periode. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze receptie, of u kunt contact opnemen met het badpersoneel.

Volwassenen zwemles

Heeft u vroeger niet leren zwemmen? Of bent u de zwemslag verleerd? Hunzedal organiseert zwemlessen voor volwassenen. De lessen zijn op maandag en donderdag van 13.00 uur tot 13.30 uur. Voor deze les moet u zich opgeven bij de receptie. De lesperioden beginnen in september en januari. De prijs is afhankelijk van de duur van die periode. U betaald per les van 30 minuten € 4,75. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze receptie.

Prijswijzigingen voorbehouden.

<